Desenul de proiect în prim plan

Programul BAeXpress 5.5 este conştient de faptul că scopul principal al utilizatorului este realizarea desenului de armare, şi acest scop trebuie atins cât mai simplu şi rapid, totodată în cel mai exigent mod posibil. Pe lângă marea varietate de utilizare a exemplarelor principale pentru obiectele Armatură confecţionată şi Plasă sudată această exigenţă este asigurată de program prin folosirea liberă a obiectului Inscripţie. Inscripţia este acel obiect propriu şi complex, care tratează ca un singur element linia indicatoare, cerculeţul mărcii, numărul mărcii şi cel mult 6 componente de text. Inscripţia "recunoaşte" tipul de obiect căruia îi aparţine, astfel linia indicatoare se poate lega inteligent de obiectul inscripţionat. Linia indicatoare se prelungeşte automat dacă deplasaţi obiectul principal. Puteţi modifica conţinutul Inscripţiilorîn orice fel cu ajutorul stringurilor formate. Afişarea diferită a inscripţiei pe tipuri de obiect este determinată de Stilul de inscripţie. În stil aveţi posibilitatea modificării culorii, tipului de linie, stilului de text, mărimea textului, setarea blocului pentru componentele Inscripţiei, astfel ar putea fi satisfăcut chiar şi un utilizator de ex. căruia îi plac stilurile de text speciale.
O parte importantă a proiectului constă în afişarea pe desen a datelor de proiect. Datele de proiect se definesc pe un panou de dialog, ca urmare pe desen orice dată se poate afişa în nenumarate locuri şi exemplare cu ajutorul textului special. De exemplu setaţi afişarea datei de realizare a desenului în indicatorul proiectului, dată care va arăta întotdeauna data curentă a proiectului pe tot parcursul realizării acestuia.
Realizarea în cel mai scurt timp a proiectului este asigurată de comenzile de poziţionare şi modificare ale obiectelor simple, binecunoscute din versiunile precedente. Nu trebuie învăţate numele comenzilor pentru poziţionare, pentru că aproape totul este posibil cu ajutorul comenzilor rapide. Editarea eficientă este suplimentată şi prin "inteligentizarea" anumitor comenzi AutoCAD (Stretch, Copy) pentru utilizarea lor în cazul obiectelor BAeXpress. Pentru modificarea obiectelor ajunge sa lansaţi comanda Ctrl+BuTon din Dreapta mouse când cursorul este poziţionat deasupra obiectului. Dacă aveţi probleme cu afişarea mai multor elemente de acelasi tip, soluţia este modificarea stilului asociat acelui tip de obiect.

Un alt aspect important este vizualizarea desenelor create cu BAeXpress într-un simplu AutoCAD. Din cauză că BAeXpress creează obiecte proprii care nu s-ar vedea într-un mediu simplu de AutoCAD, există posibilitatea salvării graficii proxy în desen. Cu ajutorul unui mic program numit Object Enabler se pot vizualiza obiectele BAeXpress şi într-un AutoCAD fără BAexpress, neavând nevoie de modificarea obiectelor.
Concluzia noastra este, că versiunea nouă BAeXpress 5.5 urmăreşte noţiunile de bază şi gândirea inginerească implementată în versiunile anterioare, dar reprezintă un mare pas înainte în ceea ce priveşte tehnologia utilizată şi tehnica de folosire, asigurând posibilitatea de realizare a proiectelor de beton armat la cel mai înalt nivel calitativ. Utilizarea acestei versiuni a programului determină siguranţă şi stabilitate continuă în proiectare.
Programul este accesibil şi într-o varianta de testare. Cea mai recentă versiune poate fi descarcată întotdeauna de pe site-ul nostru www.fulloption.ro secţiunea DOWNLOAD de unde puteţi descărca de asemenea manualul şi oferta în format pdf.